Renovation Wave: using AI within the built environment

Tijdens het 100 Climate Neutral Cities in Europe by 2030 event’ vindt een online sessie plaats over de rol die Artificiële Intelligentie (AI) kan spelen in de versnelde verduurzaming van de Europese gebouwvoorraad. De gastsprekers Robert Dijksterhuis, Gezant duurzaam bouwen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Huub Keizers, coördinator van de werkgroep Gebouwde Omgeving, nemen u mee in de toepassing van AI in de bouw- en constructiesector.  

De online sessie vindt plaats op 21 juni en is getiteld: ‘Artificial Intelligence and climate neutrality, where and how do they meet in the building and construction sector?Dit event vindt plaats ter gelegenheid van de EU Renovation Wave Strategy. Deze strategie van de Europese Commissie heeft als doel de snelheid van renovatie de komende tien jaar met minimaal een factor 2 te versnellen en zeker te stellen dat deze renovaties leiden tot een hogere efficiëntie van energie en grondstoffengebruik. AI is een belangrijke enabler om deze transitie mogelijk te maken. 

Interesse in deelname?

De online sessie vindt in het Engels plaats. Heeft u interesse? Meld u aan voor het event via de inschrijflink.  

Delen met:

Event informatie

Datum

21/06/2021

Tijden

11:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.